Chisinau & Odessa 7- daagse rondreis

  Chisinau, de hoofdstad van Moldavië, heeft een bewogen geschiedenis. Deze ogenschijnlijke onaantrekkelijke stad heeft echter vele verborgen pareltjes, een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden en prachtige musea. Odessa werd in het tsaristische Rusland al snel de derde stad, na Moskou en Sint-Petersburg. Dankzij Italiaanse, Griekse, Duitse, Russische en Joodse invloeden bijzondere steden met een schat aan bezienswaardigheden.  

   Finland: Industriële architectuur, Kunst en Design

   Deze bijzondere toch nog vrij onbekende Europese bestemming heeft een ongekende schat aan industriële architectuur, kunst en design. Deze reis voert u langs de hoogstandjes hiervan, zowel in en rond Tampere als in de hoofdstad Helsinki. Van de Noormarkkuu Works tot het nieuwste moderne museum van Helsinki, Amos Rex.  

    Parels aan de Finse Golf

    Tijdens deze reis ontdekt u St. Petersburg en de andere parels aan de Finse golf, waar alle Russische grootheden samenkomen. Van Tsaren tot Lenin, van Dostojewski tot Poesjkin en van Tsjaikovski tot Gergjev.

     Japan, Ontdekking van een andere wereld!

     23 dagen op rondreis door Japan. Het eilandenrijk staat bekend als het land van geisha's, kimono's, de berg Fuji, sushi en de modernste elektronica. Maar het land van de rijzende zon heeft nog veel meer te bieden, zoals prachtige tuinen, talrijke oude tempels en nog veel oude tradities.  

      Rio ‘In de ban van het Modernisme’

      Rio de Janeiro heeft het allemaal: een tropisch klimaat, schitterende stranden, een kleurrijke bevolking en een metropool in Zuid-Amerika. De laatste jaren heeft deze stad zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste steden van de wereld.

       Transsylvanië, ‘Zoektocht naar een nieuw begin’

       Transsylvanië is de historische regio die nu een groot deel van het huidige noordwesten van Roemenië beslaat. Een keur aan nationaliteiten bracht in deze bijzondere uithoek van Europa een unieke cultuur tot stand. Roemenen, Hongaren, Saksen, Joden, Armeniërs en Roma drukten allen hun eigen stempel. We bezoeken sprookjesachtige kastelen, mysterieuze vestingkerken en de welhaast ondoordringbare wouden.